НАЛИВНІ ПАРФУМИ
UA MarketВинницаБрендові наливні парфумиСтатьиЩо таке пудрові ноти в парфумерії
Контакты

Що таке пудрові ноти в парфумерії

Як і сама назва, пудрові ноти в парфумерії нагадують про тальковий порошок, помаду та вінтажну косметику. Більше того, походження цієї ноти напряму стосується рисового порошку. Це один з найдавніших секретів краси та парфумерного мистецтва у світі.

Пудровий порошок, отриманий з мелених зерен рису, походить з Азії. Його дуже цінували гейши та використовували для різних цілей. В Європі ж довгий час використовували борошно для відбілювання шкіри, що було ознакою багатства і витонченості. Але голод 1740 року зробив цей товар дуже рідкісним. Рисовий порошок прийшов і туди і став більш доступною альтернативою. До мелених зерен додавали порошок коренеплодів різних рослин, таких як ірис. Саме він згодом родоначальником сучасних пудрових ароматичних нот, які ми всі знаємо та полюбляємо.

За легендою Катерина Медічі під час своїх експериментів вперше відкрила пудрові ноти для людства. Вона додавала порошок ірису в свої доглядові засоби для шкіри і так вони і з’явилися.

Повільно, але впевнено, ці ніжні акценти проникають у наше повсякденне життя і відображають певну форму краси та ніжності. Перші парфумери почали справді зацікавлюватися цими нотами лише на початку XX століття. У часи, коли романтичні квіткові парфуми знаходили великий успіх, пудрові ноти додавали акцент сексуальності та глибину до цих "чистих" вод. У 1912 році Guerlain представив L'Heure Bleue, один із перших парфумів, в якому присутні ірис та фіалка поряд з мускусом та ваніллю. Інші творіння пізніше розширили цей спадок, і туалетна вода з ароматом пудри стоворювалася різними способами.

Поєднання з пудровими нотами

Створюючи стійку композицію, пудрові акценти, як правило, розташовуються в середніх або базових нотах композиції. Вони поєднуються з майже всіма ароматичними сім'ями, щоб додати солодкості, а також чуттєвості. Вони зустрічаються в орієнтальних групах, щоб пом'якшити сильні інгредієнти, такі як амбра, ваніль або пачулі. Пудрові ноти також чудово поєднуються з квітковими і фруктовими, надаючи їм глибину. Хоча ці ноти більше асоціюються з жіночими запахами, вони також зустрічаються в чоловічих парфумах, додаючи повітряності та елегантності.

05 января 2024
© 2021 - 2024 Брендові наливні парфуми Пожаловаться на содержимое